Het fenomeen online piano spelen

vleugel vliegveld

Tal van mogelijkheden heb je om piano te leren spelen. Het is zelfs mogelijk om online piano te leren spelen. Past het bij jou? En zo ja: Wat zijn de voordelen van online leren spelen? In dit artikel wordt het online piano spelen behandeld. Wat zijn de voor- en nadelen van het leren spelen met toetsenbord en een ergonomische muis.

Plan zelf je lessen in

Het grote voordeel van online piano spelen is de flexibiliteit. Door online piano te spelen bepaal jij wanneer je tijd hebt. Je hebt het zelf in de hand! Wel is de motivatie belangrijk. Doordat je zelf verantwoordelijk bent voor de lessen heb je soms eerder de neiging om wat lessen over te slaan.

Online pianocursussen zijn lekker goedkoop

Wij zijn niet voor niets Nederlanders: de prijs blijft belangrijk. Online pianocursussen zijn lekker goedkoop. Bovendien heb je geen reiskosten. Dit houden de kosten ook lekker laag!

Online cursussen kan je onbeperkt zien

Het voordeel van online cursussen is dat je de online lessen zo vaak kunt bekijken als je zelf wilt. Dit is in een muziekschool wel anders. Dan is het ongebruikelijk om lessen op te nemen! Het fijne aan online piano cursussen is dat het iedere keer op hetzelfde tempo wordt afgespeeld.

binnenkant piano

Software en apps om snel piano te leren spelen

Door met je ergonomische en toetsenbord piano te spelen kan je vaak niet iedere combinatie naspelen. Tegenwoordig bestaat software waarbij je een goede vingerafzetting hebt. Een goede vingerafzetting is ontzettend belangrijk, want iedere toon moet goed klinken.
Met het programma van Billiauw is het mogelijk om je eigen vingerafzetting op te geven. Het programma bepaalt na verschillende wiskundige formules de meest ideale vingerzetting. Als muzikant focus je dus alleen op het instuderen van het stuk.
Heb je een Iphone? Met Simply Piano heb je een heel overzichtelijk app. Door de vele felle kleuren en de makkelijke begeleiding leer je hiermee snel piano spelen. Met behulp van poppetjes word je op weg geholpen. De app luistert zelf mee hoe jij presteert en stuurt je aan de hand hiervan bij!
Heb je Android? Piano+ helpt jou vooral de juiste toetsen in te drukken. Het helpt jou ook op het juiste moment de toetsen in te drukken. Met deze app bepaal je je eigen tempo. Zo kan je je favoriete liedje langzamer af laten spelen.

Wat zijn de nadelen van online pianocursussen?

Het grootste nadeel is dat je geen begeleider in de buurt hebt. Je hebt geen docent die met je meekijkt en je aanstuurt. Ook als je vragen hebt moet je het echt zelf oplossen.

Past online piano spelen bij jou?

Online piano leren spelen is echt afhankelijk van jouw voorkeur. Als je bijvoorbeeld een voorkeur hebt voor persoonlijke begeleiding is het zeker niet aan te raden. Daarentegen heb je meer flexibiliteit en zijn de kosten een stuk lager. Kortom, met je ergonomische muis en toetsenbord online piano leren spelen is zeker mogelijk. Het is daarom raadzaam om online proeflessen te volgen. Zo weet je wat bij je past!